Een slaapcoach voor je baby inschakelen, is dat nu echt nodig? Het is een vraag die wij regelmatig horen.
Veel ouders verleggen hun eigen grens meerdere keren voordat ze hulp inschakelen van een slaapcoach. Toch zijn er 3 duidelijke signalen die vertellen dat het moment daar is om met een slaapcoach in gesprek te gaan.
‘Het is een fase’ hoor je vaak. Maar hoe lang duurt deze fase tot je overgaat tot slaapcoaching? ‘Nog even volhouden’ wordt vaak gedacht. Totdat een paar weken weken met weinig slaap verandert in een aantal maanden tot soms wel een jaar. Er zijn veel signalen die vertellen dat het tijd is voor een slaapcoach.
Onderstaande signalen komen we het meest tegen in onze praktijk voor slaapproblemen bij kinderen.
Iedereen zegt dat het zo’n mooie tijd moet zijn, samen met je baby. Maar jij voelt alleen maar dat je op bent van het slaaptekort.
Door slaaptekort heb je het koud, voel je je lusteloos, somber, angstig, uitgeblust en depressief. Je krijgt een kort lontje, waardoor je veel ruzie maakt met je partner of andere mensen in je omgeving. En ook bij het onthouden van normale dingen, zoals een paar boodschappen, dingen voor op je to-do lijstje, merk je dat je vergeetachtig raakt. Je kunt je niet focussen en moeilijk concentreren.
De impact van slaaptekort op jouw leven en je gezondheid is enorm. Iedereen zegt dat het zo’n mooie tijd moet zijn, samen met je baby. Maar jij voelt alleen maar dat je op bent van het slaaptekort.
Je hebt alle boeken gelezen en geleend die er beschikbaar zijn over slaapritmes.
Je hebt ook al van alles geprobeerd:
Zo weinig slaap, dat kan toch niet goed zijn. Slapen is groeien. Maar je baby slaapt niet volgens het schema. Je baby doet alleen maar hazenslaapjes, is erg onrustig, huilt bij het inslapen en ook bij het wakker worden. Misschien is het maar een fase. Misschien gaat het vanzelf weer over, maar daar wil jij niet op wachten.
Een slaapcoach voor baby’s gaat samen met jou kijken hoe jouw baby weer tot rust kan komen, en hoe jij weer beter kunt slapen. Op een manier die bij jou past. Misschien heb je wel eens een gelezen dat je je baby gewoon even moet laten huilen. En dat je baby dan vanzelf in een ritme komt. Of even laten huilen, troosten en dat steeds herhalen. Maar het alleen laten huilen van je baby bevordert geen gezonde hechtingontwikkeling. Daarnaast lost het niet het slaapprobleem op voor de lange termijn.
Een ervaren slaapcoach en orthopedagoog kijkt en denkt met jou mee. Wij gaan met jou in gesprek en analyseren het gedrag van jouw baby. In het tweede gesprek maken we samen een plan dat aansluit op jouw ritme en jouw manier van opvoeden. Afgestemd op het tempo van jou en van je baby, bekijk onze werkwijze.
Veel ouders van baby’s wachten vaak tot hun slaapgebrek al erg groot is. Tot de baby steeds onrustiger of minder gaat slapen. Of tot het slaaptekort al enorm is toegenomen. Gun jezelf eerder een slaapcoach.
Wil je meer weten of wil je hulp bij het slapen van je baby? Neem dan contact op of bel met ons.